vrijdag 15 oktober 2010

Kouder...
De komende dagen komt de eerste vorst er aan. Een mooi bericht voor ons en de honden! Wij kunnen de temperaturen rond het vriespunt wel gebruiken. Dikke broek aan, muts op en gaan!
Ons trainingsgebied is ernstig verstoord door de komst van een kudde schapen met een schaapherder. De kudde loopt iedere dag door het bos en duingebied met achterlating van geuren en uit- werpselen. De honden kruipen soms over de grond bij zoveel weldaad aan overheerlijke geuren in hun o zo gevoelige neuzen. Voor ons gevoel worden we van alle kanten belaagd met ongenoegens: of er zijn schapen of Schotse Hooglanders en nu weer botsten we van de week bijna op een vrachtwagen vol met duinzand en fietsten we ineens over van die akelig glibberige ijzeren platen die op de weg lagen om het vrachtverkeer te verbeteren. Met hoge snelheid door actief trekkende honden gleden we langs de kanten met het gedender van de vrachtwagens voor en achter ons. We hadden het "verkeerde pad" gekozen en zaten klem aan alle kanten. De mannen op de vrachtwagens, heer en meester, lekker hoog, leken zo door te rijden zonder vaart te verminderen.

Onze duinen worden op de schop genomen. Schapen en hooglanders grazen tegen ongewenste duinbegroeiingen en vrachtwagens denderen door de stille duinen om het duinzand af te voeren. Een heel duin wordt afgegraven om zo de goede verstuiving te creëren.

Wat ons betreft mag het gauw voorbij zijn allemaal en laat dan de rust maar weer terugkeren in ons mooie gebied. Voorlopig zullen we een andere route nemen, die ons hopelijk wel de rust geeft die we zijn gewend.
om eerdere impressies te lezen: klik hierboven op: Oudere berichten



.

.
— copyright © 2007-2018 Siberian Spirit — Alkmaar, Noord-Holland, Nederland —













-