donderdag 9 juni 2011

"Have you seen Melanie Gould?"
Al dagen volg ik per Facebook de, toch wel zeer plotselinge en opmerkelijke, verdwijning van de 34-jarige Melanie Gould, voormalig Iditarod musher, uit Alaska.
Ze werd het laatst gezien op 31 mei bij het tanken van haar lichtblauwe Toyota pick up truck. Sinds die tijd is ze niet meer teruggekeerd naar haar huis en honden in haar woonplaats Talkeetna. Haar sledehonden, waaronder haar "favorite dog" Jane missen haar heel erg!

Melanie met haar honden

Alarm:
Melanies vrienden waren gealarmeerd doordat Melanie niet op haar werk bij Talkeetna Roadhouse was verschenen; ze gingen naar haar huis, waar het eten nog op tafel stond, haar mobiele telefoon op de plank lag en de was te drogen hing. Het zag er naar uit dat Melanie zomaar weg was gegaan... Dat ze Jane, haar lievelingshond, niet had meegenomen alarmeerde de vrienden enorm!

Flyers
Alle vrienden en mensen die Melanie kennen (haar familie woont helaas ver weg), kijken naar haar uit. Flyers met haar foto worden overal opgehangen: op deuren en ramen bij supermarkten, winkels, bij benzinepompen, mensen rijden rond met flyers op de ramen van hun pick up trucks, waar er maar geplakt kan worden, plakt men; de foto van Melanie Gould kijkt je overal aan. Er is geflyerd van Haines tot Barrow, in het hoge noorden van Alaska. Via Face Book wordt men 24 uur per dag op de hoogte gehouden van het laatste nieuws. Helaas… geen nieuws. Of is het "geen nieuws, goed nieuws?"

Jane is aan 't wachten...

Zoektocht
State Troopers met of zonder honden, helikopters en bushplanes zoeken stelselmatig gebieden af in de hoop een teken van leven te vinden van Melanie.
Eerder werd haar blauwe pick up truck even ten zuiden van Denali Park and Preserve gevonden, ongeveer 100 miles van Talkeetna, een dorp met 900 inwoners. Maar helaas gaf dat geen verdere inzichten en bleef het daar bij.
Voor de honden wordt ondertussen heel goed gezorgd; iedereen is begaan met ze. Maar het allermeest wordt inmiddels gevreesd dat Mel iets is overkomen, alhoewel State Troopers het een goede kans geven dat zij nog leeft.
Waar moet je in godsnaam zoeken in zo'n groot en uitgestrekt land. "Have you seen Melanie Gould?"
voor meer nieuws en een filmpje, klik hier

om eerdere impressies te lezen: klik hierboven op: Oudere berichten



.

.
— copyright © 2007-2018 Siberian Spirit — Alkmaar, Noord-Holland, Nederland —













-