maandag 16 juli 2012

Weekimpressie

Wolf
Afgelopen dinsdag is ons Wolvenkind gesteriliseerd. In de middag kwam ze weer thuis zonder eierstokjes en baarmoeder. Ze lag stilletjes op de bank, beetje suf en ziek. Ach arme Wolf, komt allemaal weer goed hoor lieverd... voor je het weet ren je weer lekker voor de fiets...

Beter
En ja hoor... met Wolf gaat het inmiddels weer beter. Ze trekt alweer als een wilde aan haar lijn tijdens de (verplicht korte) wandelingetjes. Volgens ons ging ze het allerliefste weer hard racen voor de fiets...!


Ree
Wat kennen we onze provincie toch slecht... woensdag waren we op zoek naar een wat uitgebreider en rustiger trainingsgebied voor onze ritjes met de kar en de fiets. We onderzochten het Robbenoordbos (gemeente Wieringermeer). Was wel even rijden (45 minuten) maar dan heb je ook wel wat. Een zee van rust, geen loslopende honden, mooie paden en... reetjes! Niet gedacht dat die daar ook waren. Stom! Nou woon je hier al zolang en dan weet je dat nog niet!
Wat ons betreft zien we het wel zitten daar in het bos. Nu nog even wachten op de herfst. Intussen kunnen we er, voor de broodnodige afwisseling, nog wel eens fietsen met de honden, mits de temperaturen het toelaten. De zomer is onderweg zeggen ze...


Nog een klein "weetje" over het Robbenoordbos:
In de periode 1934 — 1941 werden de eerste bomen geplant omdat de grond ongeschikt leek voor landbouw.
Van deze bomen is tegenwoordig weinig meer over nadat de Duitsers in de Tweede Wereldoorlog de dijk opbliezen waarbij het gebied overstroomde. Na 1945 werd het bos weer aangelegd en groeide het langzaam samen met het Dijkgatbos. Samen beslaan beide bossen zo'n 600 hectare. In de herfst van 2007 is de provincie Noord-Holland begonnen met het samenvoegen van beide bossen.

om eerdere impressies te lezen: klik hierboven op: Oudere berichten



.

.
— copyright © 2007-2018 Siberian Spirit — Alkmaar, Noord-Holland, Nederland —













-