dinsdag 20 november 2012

Karrenwedstrijden Kuinderbos en Hardenberg
We hebben meegedaan aan de karrenwedstrijden in het Kuinderbos (10 en 11 november) en in de bossen van Hardenberg (17 en 18 november). Beide evenementen werden georganiseerd door twee verschillende sledehondensport verenigingen. In Hardenberg was Mushing Holland Sleddog Club (MHSC) de motor achter het evenement en de wedstrijden in het Kuinderbos waren van de hand van de Dutch Allround Sleddog Sports Club (DASSC).
Kuinderbos
Beide wedstrijden waren weinig verschillend in sfeer, het was gezellig, sportief en je hebt veel mogelijkheden met elkaar van alles te delen, uiteraard voornamelijk over de honden en de sport. Het evenement in Kuinderbos was wat kleinschaliger dan de wedstrijden in Hardenberg, maar beide hadden zo hun eigen charme.
Wij hebben genoten van de dagen. De trail in Kuinderbos was er een van prut en diepe drek, dat was zwaar werken voor de honden. Daarentegen liep de trail in Hardenberg als een zonnetje en voerde ons door de prachtige bossen van Hardenberg.

MHSC wedstrijd
De honden hebben goed gelopen en waren vooral in het Kuinderbos krachtig en best wel snel. Balto en Wolf liepen in lead en gaven super goed leiding aan het team bij afslagen, bij het passeren van een ander team en ook toen wij zelf ingehaald werden, bleven ze rustig, zoals het hoort. Buddha en Scott deden fantastisch werk als wheeldogs en Yuma was de harmonie zelve in het midden van het team... We zijn trots op onze doggies!
Ons volgende goal is de karrenwedstrijd in Zeewolde op 15 en 16 december.
om eerdere impressies te lezen: klik hierboven op: Oudere berichten



.

.
— copyright © 2007-2018 Siberian Spirit — Alkmaar, Noord-Holland, Nederland —













-