maandag 4 november 2013

Siriushoeve
Wij en de honden hebben genoten bij de Siriushoeve. Buiten de bedden, die voor onze ruggen te hard waren en wij daardoor slecht sliepen, was alles prima in orde. Een mega vrijheid voor de honden, die helemaal uit hun dak konden gaan... rennen op een super groot veld en alles is zo hondvriendelijk!

Een echte aanrader voor mensen met (meerdere) honden. De omgeving van Ost Friesland vonden wij op zich weinig inspirerend... een beetje zoals bij ons, veel weidelandschappen met koeien en alles vlak.
Ook hebben we wel even moeten puzzelen om een leuk trainingsgebied voor de honden te vinden. Hoe lastig was het om dat allemaal zonder internet te doen (er is geen internet in de huisjes).
Dat zijn we niet meer gewend. Wij googelen wat af, waar we ook zijn, altijd op zoek naar mooie gebieden voor ons en de honden om te trainen.

Toen we echter een gebied hadden gevonden, hadden we ook wel wat! Op ongeveer drie kwartier rijden van Rhauderfehn ligt het Thülsfelder Talsperre, een prachtig Wald met vlakbij een groot stuwmeer, waarlangs je overigens ook een mooie rondwandeling kunt maken van 10 kilometer. We konden superfijn karren met de honden door kilometers stil bos met mooie en minder mooie paden, langs vele kijkhutten, omringd door echt fantastische natuur. Wat een genot voor ons allemaal. Highlights van onze vakantie deze tochtjes!

Dank aan Klaas en Anouschka van de Siriushoeve voor deze bijzondere mogelijkheid om met zoveel honden te kunnen komen.

om eerdere impressies te lezen: klik hierboven op: Oudere berichten



.

.
— copyright © 2007-2018 Siberian Spirit — Alkmaar, Noord-Holland, Nederland —













-