zondag 1 maart 2015

Stikdonker
Als afsluiting van de dag maakten we een avondrit door de bossen en duinen. Deze liep een tikkeltje anders dan gepland...

We besloten de route eens andersom te doen en over het strand te beginnen, om daarna omhoog te klimmen bij de steile strand-opgang om zo de duinen in te kunnen. Alles liep perfect, wildroosters goed genomen met de rode loper, tot we op een punt kwamen dat we hoorden dat ze vlakbij, waar we ons bevonden, bezig waren met trucks of wat dan ook. Aangezien het stikdonker was en wij slechts verlicht zijn door een (toch wel flink schijnende) hoofdlamp, waren we er niet zeker van of een ontmoeting tussen ons team en de oververlichte werkzaamheden goed zou verlopen. We zijn al eens een keer (overdag) bijna frontaal aangereden door een pick-up truck in het duin en die schrik zit er nog steeds in.

Gewoon omgevallen
We besloten een andere afslag te nemen en toen ging het helemaal fout. We konden ons slecht oriënteren doordat het zo donker was, kwamen een paar keer op hetzelfde punt uit, namen een mtb pad om de trucks wederom te vermijden en zo toch nog op de goede route terecht te komen, maar kronkelden helaas meer en meer omhoog op een super smal pad, team gekeerd op het mtb pad (hoe dan???), kantelden tijdens de afdaling doordat we zo idioot schuin moesten rijden (pad veel te smal... niks gebeurd... gewoon omgevallen) en toen we weer beneden waren, hoorden we dat alle trucks God zij dank waren stil gevallen. Dat was een opluchting, want wellicht konden we dan toch nog onze gebruikelijke route vervolgen? Het goede pad snel weer opgezocht en YES!! we konden langs alle werkzaamheden en zo gelukkig weer makkelijk weer onze goede weg vervolgen!
Pff... heerlijk dat je dan samen bent om te puzzelen met GPS en kaart! De temperatuur was perfect. In het duin was het slechts een paar graden. En de doggies... die liepen ondanks alle stops, keringen en andere acties zo heerlijk door!


om eerdere impressies te lezen: klik hierboven op: Oudere berichten



.

.
— copyright © 2007-2018 Siberian Spirit — Alkmaar, Noord-Holland, Nederland —













-