maandag 13 maart 2017

Gebieden gaan op slot voor mushers
Wellicht denk je inmiddels dat je best wel wat trainingsverhalen met 
leuke foto’s bebt gemist, maar bij het nazoeken vind je ook niets.

Nee hoor, niets gemist... we posten eigenlijk nog weinig... Waarom???

Sledehonden trainen in het westen van Nederland wordt steeds moeilijker. Niet alleen hier, maar ook elders in het land. Er is meer verbod en gebieden gaan of zijn op slot. Niet alleen voor ons, maar ook voor onze medemushers.
Grote bossen zijn (ineens) niet meer toegankelijk omdat, zoals de boswachters het benoemen, de mushers te hard gaan en ze andere gebruikers van het bos "in de weg lopen/rijden" (vrij vertaald).

Wat kunnen we doen?
Vooralsnog niets. Er is nog geen sledehondensportvereniging in Nederland opgestaan om zich hard te maken en het gesprek aan te gaan met de instanties. Wellicht een optie, want als het zo door gaat, gaat het steeds nijpender worden en waar wel getraind mag worden kunnen ineens teveel teams komen.
Wij mogen vooralsnog tot half maart trainen bij Staatsbosbeheer. Voorgaande jaren was dit tot in mei, maar wegens het broedseizoen zijn we nu, alhoewel alles aangelijnd is, niet langer welkom.
We mogen als enige in deze omgeving hier trainen, maar of we voor 2017/2018 een trainingsvergunning krijgen is weer zeer de vraag, nu met ingang van 2018 het Natura 2000 project serieus gaat lopen. http://www.natura2000.nl/
Dan is bij SBB de vraag: past daar nog wel een sledehondenteam in??
We trainen uiteraard nog steeds en op illegale trainingsgebieden maken we nog wel foto's, maar nu we gemerkt hebben, dat via sociale media (FB, You Tube) "meegekeken" en gezocht wordt door de diverse Bosbeheer instanties posten wij niets meer. Hoe minder ze weten hoe beter het is.

Dus helaas... wij vonden het altijd erg leuk wat te posten, want je maakt echt wel heel veel leuke dingen mee...
om eerdere impressies te lezen: klik hierboven op: Oudere berichten



.

.
— copyright © 2007-2018 Siberian Spirit — Alkmaar, Noord-Holland, Nederland —













-