vrijdag 13 november 2009

Sluipmoordenaar
Eskimo is gisteren geopereerd: haar baarmoeder is verwijderd. Na haar loopsheid bleef ze nog steeds wat bloed verliezen, niet veel... meer een enkel druppeltje. Voor de rest vertoonde ze geen ziek of afwijkend gedrag, dus in principe dachten we dat gezien haar leeftijd (9 jaar) ze nog iets langer "nadruppelde".
Toen het ons uiteindelijk toch wel wat te lang duurde, besloten we de dierenarts te raadplegen. Gezien opgedane ervaringen in het verleden weten we dat een baarmoederontsteking amper te constateren is. Meestal merk je het pas als je ineens een doodzieke teef hebt en het pus uit de vagina loopt.
We waren er gelukkig op tijd bij. Het was toch een baarmoederontsteking en het pus zag er dit keer wat bloederig uit.

De dierenarts sprak over de "sluipmoordenaar" en bedoelde hiermee de baarmoederontsteking. Aan bijna niets merk je dat een teef het heeft: Eskimo at en dronk normaal en liep de dag voor haar operatie nog vrolijk haar trainingsronde van 6 kilometer door de duinen.
God zij dank hebben we geen kennel met vijftien of meer honden... ook wij hadden het waarschijnlijk dan pas gezien als de hond doodziek in de kennel stond of in een slecht geval, lag!
om eerdere impressies te lezen: klik hierboven op: Oudere berichten



.

.
— copyright © 2007-2018 Siberian Spirit — Alkmaar, Noord-Holland, Nederland —













-