donderdag 15 december 2011

Jarigen!
Twaalf december is het D-nest van "Shooting Star" Alka Shan's Pokahontas en Siberian Spirit's Bless Yuma Maria alweer twee jaar geworden.
En Shooting Stars zijn het zeker geworden. Wat een power en snelheid zit er in deze vier honden: Polar, Aiko, Sky en Buddha.

Alle vier de honden zijn actief in de sport.
Sky loopt met Rona regelmatig Canicross wedstrijden, Polar en Aiko staan vele malen per week voor de step met Rosine en Siep en doen mee met wedstrijden en ook Buddha loopt met haar eigen roedel mee voor de kar of fiets en gaat binnenkort haar debuut maken bij de Peel en Maas Challenge.
We zijn heel trots op ons D-nest met hun fantastische karakters en werkeigenschappen!

Sky

Updates
Ter ere van hun 2e verjaardag een paar uitgebreide updates over Polar, Aiko en Buddha:

Aiko
Aiko is een fantastische hond. Ze is ontzettend lief en sociaal en spelen met Siep vindt ze geweldig. Thuis heeft ze de touwtjes aardig in handen en houdt ervan om te bepalen wat er gebeurt. Rond etenstijd, of als er tussendoor iets te snaaien valt, is ze er als de kippen bij en als het te lang duurt praat ze de oren van je kop! Ze ligt graag voor de haard en vindt het heerlijk om aangehaald te worden. Jagen is ook een hobby van haar, in de tuin en in het bos.
Met de trainingen gaat ze slim om met haar energie en is altijd razendsnel hersteld van lange en zware trails. Ze kan goed rennen en heeft een mooie uitgestrekte draf. Het echte trekwerk laat ze graag aan Polar over als ze samen voor de step staan, hoewel ze zelf regelmatig goed mee trekt (vooral als er opeens iets voor haar opdoemt waar ze op kan jagen!). Rennend aan de hand naast de fiets lijkt ze uren vol te kunnen houden.
Hopelijk blijft onze lieve eigenwijze Aiko nog héél erg lang bij ons!
Aiko en Polar

Polar
Polar is geweldig. Thuis is hij zó lief en rustig, een echte knuffelbeer. Hij ligt graag op de bank en houdt ervan geaaid en geknuffeld te worden. Hij vindt het best dat Aiko thuis regeert en past zich graag aan haar aan. Spelen gaat bij Polar lekker hard en ruig waarbij we vaak met verbazing toekijken hoe hij toch altijd ongeschonden door dat hondenluikje heen knalt.
Polar is een echt werkdier, zijn enthousiasme voor de sport werkt aanstekelijk. Als Polar voor de step staat dan zet hij zich voor 200% in en onderweg pauzeren vindt hij maar niks, hij wil dóórgaan. Samen met Aiko voor de step vindt hij het leukst, maar ook alleen wil hij graag werken. Met Polar aan de hand een stukje fietsen is een spannende belevenis, alsof je een tijger uitlaat! We halen dan met gemak 30 km per uur en halen soms zelfs wielrenners of mountainbikers in… en meefietsen is niet nodig!
We hopen nog héél erg lang van onze lieve sterke Polar te kunnen genieten!

Buddha
Buddha is een heel bijzondere hond. In haar schuilen eigenschappen, die we nog niet eerder zijn tegen gekomen bij een van onze husky's. Zij waakt: over boodschappen, voertonnen en dozen, zij kan loslopen en luistert onmiddellijk als we haar roepen en voor de slee, kar of fiets lijkt ze te exploderen van kracht! Buddha heeft een prachtig, groot en sterk lichaam. Daarmee zal zij geen Uitmuntend winnen op een tentoonstelling, want voor een husky teef is ze wat aan de grote kant, maar zij kan letterlijk bergen verzetten als ze aan het werk gaat. In ons eentje kunnen we haar nog net mennen, want als zij ergens aan gaat trekken, berg je dan!

Buddha is verrassend leuk en heeft een lief en gehoorzaam karakter, maar is pittig tot zeer pittig als het om bepaalde zaken gaat... voer… een knuffelKong... een boodschappentas en kan uit onzekerheid soms wat kortdurend bazig uit de hoek komen.
Al met al moet ook zij nog veel leren in haar leventje: vertrouwen hebben, geduld opbrengen, haar krachten doseren... Wij gunnen haar heel veel jaren met ons en de roedel!!



om eerdere impressies te lezen: klik hierboven op: Oudere berichten



.

.
— copyright © 2007-2018 Siberian Spirit — Alkmaar, Noord-Holland, Nederland —













-