dinsdag 6 december 2011

Mushing in de prut
Het pad van de Hollandse musher gaat niet over sneeuw, maar door de prut. Alhoewel de temperaturen wel zijn gedaald, gaat dit toch nog gepaard met regen, hagel en (helaas) natte sneeuw. We trainen Balto en Wolf voor de sledehondenwedstrijden van de DASSC in het Kuinderbos dit komende weekend. Dat we na een ritje in "charmante outfit" niet zo charmant terug komen moge bijgaande foto bewijzen. Prut, prut en nog een prut... Maar we zitten aardig op schema en we zullen zien wat we gaan bereiken in de Fietsklasse voor 2 honden. We hopen op enige concurrentie, maar bikejöring ligt nog niet zo in de sledehondenmarkt in Nederland.

Ook Scotty, onze jonge aanwinst gaat steeds mee met de trainingen. Nee, natuurlijk niet als running mate, maar wel als toeschouwer. Hij kijkt hoe het allemaal gaat met de grote honden en als wij klaar zijn met trainen loopt hij lekker nog een rondje mee met ons om even uit te rennen en kennis te maken met een van onze trainingsgebieden. Hij vindt het allemaal reuze spannend en loopt zijn kleine beentjes uit zijn lijfje. Good Doggie, dapper en zelfverzekerd, altijd met zijn staart overeind.

's Avonds is er rust in huis. Lekker lui liggen op de stoel met het warme schapenvachtje. Zzzz... veel dromen over grote wedstrijden. Zou hij het al weten wat hem te doen staat? De toekomst zal het leren. De komende maanden is het voor ons nog afwachten of kleine Scottty zal trekken en rennen! Wij hebben er goede hoop op gezien de capaciteiten van zijn vader en moeder.

De wedstrijden van de DASSC zijn op 10 en 11 december.
Het adres is: Staatsbosbeheer Kuinderbos
Natuurkampeerterrein ‘De Veenkuil’
Hopweg 21, 8314 PX Bant
www.dassc.nl/



om eerdere impressies te lezen: klik hierboven op: Oudere berichten



.

.
— copyright © 2007-2018 Siberian Spirit — Alkmaar, Noord-Holland, Nederland —













-