dinsdag 11 december 2012

Winterse dagen 
Zaterdagavond hadden we een heerlijke training door de besneeuwde duinen en bossen. Het was aardedonker, maar de lampen op de kar, de hoofdlamp en de sneeuw gaven een goed zicht. Prachtig: de wereld om  je heen is dan even heel klein en het is door de sneeuw en de avondrust zo stil… Je komt niemand tegen en er zijn geen loslopende honden, alleen door pasversnelling van de honden merkten we af en toe dat ze iets roken (Schotse hooglanders, een konijn)

Sneeuwkonijn
Op de terugweg met de bus over de Zeeweg liep er steeds een konijn voor de bus. Soms ging ie voor de bus, midden op de weg, op zijn gatje zitten en dan weer rende hij voor de bus uit of ernaast.
Dat alles helemaal tot bijna het einde van de Zeeweg, toen pas ging ie het duin weer in. Af en toe deden we maar de autolichten uit (er was niemand op de weg) in de hoop dat ie verdween… maar nee!
Toevallig hadden we het onderweg net gehad over jagen met lichtbakken
Ik dacht, dat de konijnen op het licht af kwamen en dat de jager ze dan zo kon doodschieten. 
Nee het is zo, dat doordat het wild in het donker wordt verblind door het sterke licht, hij/zij meestal blijft stilzitten. Makkelijke prooi voor de jager dus..


Lekker luieren op de bank
in de sneeuw







Sneeuw
Vanmorgen vroeg gingen we door een poederlaagje sneeuw 11 kilometer door de bossen en de duinen. Wat zag het er, met het kleine laagje sneeuw en de nul temperatuur, al zoveel mooier uit. Heerlijk genieten voor ons allemaal!
En dan denk je: "Ja, dit is het… hier doen we het allemaal voor! Zulke mooie momenten zijn zoveel waard!"
om eerdere impressies te lezen: klik hierboven op: Oudere berichten



.

.
— copyright © 2007-2018 Siberian Spirit — Alkmaar, Noord-Holland, Nederland —













-