woensdag 22 januari 2014

Donker
Zondagavond, toen het allang donker was, zijn we samen met de honden nog een avondrit gaan maken.
Tien kilometer door een donker bos en duin en over een verlaten strand. In de duinen schoten de honden een aantal keren van het pad af, duidelijke aanwijzingen voor klein wild in de buurt, lekkere duinkonijntjes.
Zolang er paden zijn gaat het allemaal prima in het donker, maar over een leeg, totaal donker en verlaten strand met helemaal geen zicht, lijken de honden toch wat "stuurlozer". Ze trokken vooral naar de duinenkant en daar is het nou net het mulste zand. Wij maar roepen "haw haw" (links links), maar het leek wel of ze doof waren! Dat vraagt toch weer extra oefening voor de volgende keer.

Trainen in het donker is een bijzondere ervaring op zich; de wereld is heel klein, je ziet alleen de honden en wat aan de zijkanten dichtbij. Toch lijkt het ons niet leuk, altijd in het donker te moeten trainen en we weten dat er genoeg mushers met teams zijn, die altijd in het donker moeten trainen, omdat ze de hele dag moeten werken. We prijzen ons dan ook wel zeer gelukkig, dat wij meestal overdag op pad zijn en kunnen genieten van al het moois, wat we onderweg tegenkomen.
om eerdere impressies te lezen: klik hierboven op: Oudere berichten



.

.
— copyright © 2007-2018 Siberian Spirit — Alkmaar, Noord-Holland, Nederland —













-