woensdag 12 februari 2014

Duinen
Gisteren hadden we weer een mooie tocht door de duinen. Het was een prima workout voor de honden, maar vooral ook voor ons.
"Kom op dames, hup! het luie zweet eruit!" en voor de honden kweekten we nog wat extra stevige spieren!
Het was behoorlijk veel klimmen naar het hoogste duin van Nederland en dan die weelde van het dalen... Pff... heerlijk!

Heuveltraining

We hadden het team qua opstelling wat omgegooid, in het kader van: de honden moeten in elke positie goed kunnen lopen.
Dat lukte gisteren dan ook helemaal goed — het verloopt wel eens wat minder vloeiend, zo'n andere opstelling. Het was bijzonder fijn te zien, dat Balto met zijn 9 jaar nog zo goed loopt! Hij stond achteraan met zijn zus Yuma, die in prima renconditie is, maar die minder goed trekt (gelukkig wel goed op cruciale momenten). Een paar jaar geleden was Yuma behoorlijk ziek en de toekomst zag er voor haar niet goed uit. Na een operatie en een lang herstel loopt zij toch weer mee. Heerlijk!
Good doggies, dank jullie wel, het was weer heerlijk met jullie!

Overigens: de wildroosters hebben we maar even links laten liggen. We kregen, heel lief, leuke tips om de honden veilig aan de andere kant van het rooster te krijgen, "neem een loper mee, gebruik een yogamat, neem een goed touw mee zet ze vast met een mastworp"!
Dank allemaal voor jullie creativiteit in het meedenken. We gaan eens kijken wat goed zou kunnen werken in de strijd tegen de wildroosters!
Yuma en Balto   











om eerdere impressies te lezen: klik hierboven op: Oudere berichten



.

.
— copyright © 2007-2018 Siberian Spirit — Alkmaar, Noord-Holland, Nederland —













-