vrijdag 14 februari 2014

Meer lui zweet en een jonge Hooglander
Vanmorgen met goed weer vertrokken voor nog een keer de hoogste duintop. Scott weer voorop gezet met Wolf. Voor Scott lijkt de uitspraak: "if you're not the lead dog the scenery never changes" wel goed van toepassing te zijn, want zijn motivatie om achteraan te trekken, lijkt dit seizoen soms ver te zoeken. Dat betekent dat Buddha veel zwaar werk verricht, wat zij overigens goed kan, maar op de lange duur vinden we dat zielig en niet verantwoord. Dus probeerden we weer eens te switchen en te kijken of een andere positie beter werkt.

◀ Scott en Wolf lijken een goede match. We hadden het al eens eerder geprobeerd, maar toen was Scott nog teveel met zijn omgeving bezig... de bloemetjes, de blaadjes en de bijtjes waren zo interessant!!! Inmiddels kan hij de leaddogpositie met de verantwoordelijkheden, die deze positie met zich meebrengt, veel beter aan en lijkt hij voorop lopen uitdagender te vinden en werkt hij beter.

De dames (wij dus) hebben er, al hollend, weer wat lui zweet uit geperst tot op de hoge Nok (gaat steeds beter!) en dan roetsj naar beneden, weer naar boven en weer naar beneden.
Eenmaal op het schelpenpad gingen we wel verdacht snel... Aan het einde van zo'n rit betekent dit heel vaak, dat er wat te zien is. Schapen of hooglanders (of allebei) en ja hoor... vlak langs het hek stond de hele familie Hooglander met dichtbij moeders Hooglander met haar kleine kalfje. Zo lieff!!


























Helaas gaan we niet naar de Peel en Maas Challenge dit weekend. Wij vinden een temperatuur van 12/13 graden op de zaterdag te warm voor ons team, dat tijdens wedstrijden "alles" geeft. Nu maar hopen dat het begin maart met de DASSC wedstrijden kouder is!
 
om eerdere impressies te lezen: klik hierboven op: Oudere berichten



.

.
— copyright © 2007-2018 Siberian Spirit — Alkmaar, Noord-Holland, Nederland —













-