donderdag 20 november 2014

...till we meet again, Dario Martinez
Dario Martinez
Gisteravond lazen we met schrik in Alaska Dispatch News, dat Dario Martinez is overleden. Dario nam in het verleden deel aan de Iditarod.

Hij was degene die wij opzochten in Girdwood, tijdens onze Alaska reis in 2011, voor een sledehondenrit. Een sympathiek mens: een avonturier met lieve hardwerkende honden, die ergens in the middle of nowhere woonde.
Een spectaculaire rit werd het! Toen Dario van ons wist, dat we zelf ook sledehonden hadden en vooral dat we daar mee aan het werk waren, dacht ie dat het allemaal wel een tandje meer kon... harder, scherper en met meer risico. "Zijn die vrouwen wel gewend," dacht ie.
Hard ging het en kantje boord soms ook; we vlogen uit de bocht en kiepten om met ons drietjes, het bruggetje werd net goed gehaald of het team ging net niet met ons aan de haal omdat hij ff vooraan in het team wat regelen moest! Veel "net aan" acties!!  Achteraf zijn dat de mooiste verhalen!
Wat op ons aan hem opviel was zijn enorme bezorgdheid en zorg voor zijn honden. Heel dierbaar. Een bevlogen sport- en hondenmens.

Dag Dario, het was een voorrecht je gekend te hebben en met jou samen de meest spectaculaire rit tot nu toe gemaakt te hebben. We zullen jou, je honden en deze momenten nooit vergeten.
Hopelijk kun je nu afstand nemen, van wat je zo tot wanhoop heeft gedreven. Rest in Peace.
om eerdere impressies te lezen: klik hierboven op: Oudere berichten



.

.
— copyright © 2007-2018 Siberian Spirit — Alkmaar, Noord-Holland, Nederland —













-