zaterdag 15 november 2014

Onze passie, onze husky's, onze sport...
Helaas gaan we een winterseizoen tegemoet, waarin we niet meer (regelmatig) met z'n tweetjes de honden kunnen trainen; dit gezien de capaciteit van ons team. En dat samen trainen was nou juist ons grootste goed!

Geen gezellige gezamenlijke duinritten meer en niet meer samen nieuwe paden verkennen of andere routes uitproberen. Samen kun je meer. Als het even wat minder loopt of je zit helemaal verkeerd met je route, ben je nog altijd samen om het weer op te lossen.

Yuma en Balto als puppy
We hebben 5 honden voor de kar, waarvan er eigenlijk maar 3 echt goed werken.
Yuma en Balto, beiden 10 jaar, lopen nog enthousiast mee voor de kar, maar Yuma trekt niet echt actief meer en Balto, die verder een fantastische leaddog is, heeft, gezien zijn leeftijd, langer nodig alvorens hij weer de prestatie kan leveren, die we van hem kennen.

Verder hebben we Wolf, een gedreven leidhondje en Vos en Buddha, onze wheeldogs, waarvan Buddha de krachtpatser van het team is.

Met teamopvolging was rekening gehouden en in 2011 en 2013 hebben we een pup aangeschaft. Twee schatten van honden, de broers Scott (nu 3 jaar) en Vos (1,5 jaar). Beiden kampen echter met grote fysieke problemen, die werken voor de kar bemoeilijkt of zelfs onmogelijk maakt.
Onze Scott hebben we helaas uit het team moeten halen, daar zijn werkcapaciteit door fysiek onvermogen zo dermate was teruggelopen, dat handhaving niet meer mogelijk was.
Wat zijn broer Vos betreft, houden we onze harten vast. Zijn huidproblemen gaan onverminderd door, ondanks alle bezoeken aan specialisten, alternatieve doktoren, zinktoevoeging, geweldige hulp en adviezen en een paar duizend euro armer! Zijn voetzolen zijn onze grootste angst. Ze zijn slecht en we hopen dat ze het het winterseizoen gaan redden! Zo niet... hebben we nog meer problemen.
Soms loopt het allemaal zo anders, dan dat je het zelf had gepland of je had voorgesteld...

Ondanks alles willen we natuurlijk positief blijven, kijken naar wat er wel kan! Uiteraard gaan we voor een goed winterseizoen voor ons team, dat er veel zin in heeft. Helaas alleen niet meer samen.
Voor Scott zijn we bezig met een herplaatsing. Voor ons een pijnlijke ervaring!




















om eerdere impressies te lezen: klik hierboven op: Oudere berichten



.

.
— copyright © 2007-2018 Siberian Spirit — Alkmaar, Noord-Holland, Nederland —













-