zondag 25 december 2016

Karrenwedstrijd
Dit was voor ons de eerste keer een karrenwedstrijd van een meer internationaal karakter. Onze Zuiderburen organiseerden de Sentower Sleddog Race. 
Ook voor ons, de eerste keer met ons recentelijk aangekochte Adria sleurhutje en eerlijk is eerlijk… het was het prima. Lekker warm en best comfi zo’n huisje mee, maar God oh God wat zijn we toch af en toe vreselijk heerlijk ongestructureerd. Hele dag bezig dus!!
 De dagen waren grijs en grauw, koud en soms nat, maar meestal droog met helaas een hoge luchtvochtigheid.
Mariella en de honden hebben 2 dagen een mooie run gedaan van 11 kilometer. We waren blij met de mogelijkheid een wat langere sprintafstand te kunnen lopen op de wedstrijd, je hebt dan als musher wat meer rust in je lijf en ook belangrijk: meer natuurbeleving en voor de honden is het niet meer zo jakkeren over de trail voor die 5 kilometer.
Soms wat weinig deelnemers in de diverse klassen. Veel steppers en veel MD, dat laatste is overigens een heel goede zaak!


1e prijs
Mariella en de honden behaalden de 1e prijs in de 6 hondenklasse… (de nummer drie wilde niet op het podium bij de prijsuitreiking! Tot op heden weten we niet waarom niet)
Helaas hebben we weinig leuke foto’s gemaakt, gewoon vanwege het trieste weer, druk bezig en de weinig inspirerende plek waar we stonden… links/rechts/voor en achter tussen de caravans… 
Het was voor ons verfrissend anders, er was een leuke organisatie, een goede sfeer en veel aardige mensen!
 Bedankt VFS!!!






om eerdere impressies te lezen: klik hierboven op: Oudere berichten



.

.
— copyright © 2007-2018 Siberian Spirit — Alkmaar, Noord-Holland, Nederland —













-