woensdag 23 november 2011

Seventh Star Scotty
Sinds zondag is hij er, Komaksiut's Scotty, vanaf nu Siberian Spirit Scotty, want hoe klein hij nu nog is, hij maakt inmiddels al deel uit van het Siberian Spirit Team.

Na een lange, mistige, terugreis uit Enschede heeft Scotty hier kennis gemaakt met zijn roedelleden. We hebben geprobeerd hem een voor een voor te stellen aan de rest van de roedel, maar de honden waren zo door het dolle heen, dat we niet konden voorkomen dat ze zich eerst met z'n allen door de kenneldeur heen wrongen, nadat we die op een kiertje open hielden... (houd maar eens zes grote Siberians in bedwang achter een deur op een kier... dat gaat je niet lukken).
De hele meute vloog op kleine Scotty af, die dapper bleef staan, het hoofdje koel hield en dacht: "Niets aan de hand, gewoon rustig blijven, komt allemaal goed!" Wij heel snel weer de honden achter het deurtje geplakt en weer opnieuw begonnen. Zoals te verwachten ging het allemaal goed. Pff...

Scotty zijn motto: "alles is goed" blijft hij handhaven. Hij is rustig, vol vertrouwen, stabiel en aanhankelijk. Hij heeft een aanbiddelijk uiterlijk en een innemend karakter. Er is eigenlijk niets fout aan hem (maar dat geldt voor alle pups). Sinds hij hier is eet hij met smaak zijn brokjes, speelt en heeft nog maar 2 keer in huis gepiest (en helaas op het donzen dekbed, dat was wat minder...) Voor de rest doet hij keurig alles buiten; hij is intelligent en heeft redelijk snel door wat er van hem verwacht wordt.
Hij kan zich heerlijk zelf vermaken op zijn kleedje met een kluifje of een ander speeltje. Je hoort hem weinig, hij is een zeer tevreden pup.
De andere honden vinden hem vooralsnog oké, zolang hij de regels van de roedel hanteert. Scotty is zeker niet bang van de grote meiden en jongens, terwijl hij een echt onderdeurtje is. Aan onze groep honden merk je nog duidelijk dat alles zich weer even moet settelen in deze nieuwe situatie. Buddha is tot nu toe degene, die zich het meest tot Scotty aangetrokken voelt.

Gisteren was de kleine man voor het eerst mee met trainen. Totaal niet onwennig zat hij achter bij de andere grote honden in het hok. Nadat alle honden hadden gelopen, liepen we met hem nog een stukje over het grote grasveld in het natuurgebied. Heerlijk... vol vertrouwen liep hij in de wijde, grote wereld... rennen, snuffelen, lol maken en zonder angst rende hij door de mega grote betonnen buis, die lag op het speelveld voor de kinderen.
We zijn blij met hem, steeds weer en we verbazen ons over zoveel moed en vertrouwen in zo'n klein lijfje...

Met dank aan Hyls en Nies Heeringa, mede dankzij de eerste fantastische negen weken bij hen, is Scotty geworden wat hij nu is: vol vertrouwen, vrolijk en stabiel!


om eerdere impressies te lezen: klik hierboven op: Oudere berichten



.

.
— copyright © 2007-2018 Siberian Spirit — Alkmaar, Noord-Holland, Nederland —













-