vrijdag 18 november 2011

Vakantie in het Drents Friese Wold
We hadden een heerlijke vakantie vlakbij het Drents Friese Wold. Via Easterwood hebben we een heerlijk huisje gevonden waar alle honden mochten mee komen! Het huis was voorzien alle gemakken en vooral van een fijne omheinde tuin voor de honden. Er was vrij uitzicht over de akkers. Gelukkig geen schapen voor de deur, dat zou voor een hoop onrust gezorgd hebben... bij ons en vooral bij de honden.

Gelukkig
Wat ons zo gelukkig maakte deze vakantie, was dat we hier zo heerlijk rustig met de honden konden trainen. Wat we gewend zijn van "thuis" (in het westen) is dat we voor dag en dauw in het bos en duin moeten zijn om rustig te kunnnen trainen, omdat je anders bij iedere boom wel drie mensen met even zoveel honden ziet staan. Dat zorgt voor stress bij mens en dier. Je moet vaak stoppen, om leuke maar soms ook minder leuke confrontaties tussen honden en mensen te vermijden. In het Drents Friese Wold zag je amper een levend wezen en kon je ongestoord karren of fietsen. Wat een genot!

Trainen in Bakkeveen
Afgelopen dinsdag hebben we samen met Siep en Rosine getraind, die twee pups uit ons D-nest hebben, Polar en Aiko. Met hen waren we in de bossen van Bakkeveen. Het was echt super zo lekker te kunnen trainen met twee van je eigen gefokte honden extra voor de kar. Met Balto in lead, Polar en Aiko als wheeldogs en Wolf en Buddha als swingdogs maakte Mariella en Rosine een heerlijke ritje van zo'n zes kilometer.
We hopen hier zeker snel weer eens terug te komen!



















om eerdere impressies te lezen: klik hierboven op: Oudere berichten



.

.
— copyright © 2007-2018 Siberian Spirit — Alkmaar, Noord-Holland, Nederland —













-