maandag 27 december 2010

Ontluistering
We hadden de afgelopen weken prachtige dagen met voor onze omgeving lekker veel sneeuw en zelfs een Witte Kerst! Maar sinds gisteren heeft de ontluistering ingezet...

Zondagmorgen, 2e kerstdag, waren we heel vroeg naar het PWN gebied gereden; we hadden zo het idee dat het voorlopig wel weer eens de laatste keer zou kunnen zijn. De slee snel op de aanhanger, honden in de hokken en gaan!
Gelukkig was het nog vrij rustig in het duingebied en konden we heerlijk genieten van ons tochtje. De sneeuw was wel wat verijsd zo hier en daar en we moesten soms erg ons best doen de slee recht te houden.

Happy Dog Eskimo

Maar met Balto in lead en de stuurvrouwskunsten van ons ging het prima.
Het belangrijkste was dat we nog een keer konden gaan en we genoten! De honden vonden het heerlijk en kijk eens naar die blije mensengezichten, die je tegenkomt in het bos, mensen worden vrolijk van die witte wereld!

En wat te denken van die tevreden slobberende honden na afloop... verse warme soep uit de Siberian Spirit gaarkeuken! Daar doe je het toch allemaal voor!

Na de sledetocht met vijf van onze honden gingen we nog voor een wandeling in het Bergerbos met Eskimo. We hebben haar officieel "haar pensioen" gegeven. Over een aantal maanden wordt ze elf en na alle vervelende buikoperaties om steeds weer haar melkkliertumoren te laten verwijderen, vonden we dat het voor haar wel welletjes was geweest. Ze wordt niet graag meer ingespannen, maar wil dolgraag vrij lopen en rennen. En dat mag ze nu, tot zolang dat goed gaat. En met onze gezamenlijke wandelingen genieten ook wij weer van haar, de rust en de mooie omgeving.

Op de terugweg met de auto zagen we het naderend onheil over onze mooie witte wereld neerdalen: de eerste regendruppels vielen op de autoruit... de ontluistering zette in.








om eerdere impressies te lezen: klik hierboven op: Oudere berichten



.

.
— copyright © 2007-2018 Siberian Spirit — Alkmaar, Noord-Holland, Nederland —













-