donderdag 30 december 2010

Van Oud naar Nieuw
Een Nieuw Jaar, een Nieuw Logo.
Het huidige logo gaat zo langzamerhand plaats maken voor ons nieuwe logo.
Met oprechte trots stellen we bij deze ons nieuwe logo voor!

Het oude logo
Het "oude" logo bestaat acht jaar en is "uit nood" geboren. Bij de verkoopcontracten van het eerst gefokte nest —het A nest— moest er nog gauw even een logo komen. Met wat kunst en vliegwerk is het huidige logo toen ontstaan. Jaren later heeft kees het logo nog eens helemaal opgepimpt en mooi gemaakt tot wat het nu is. We zijn er altijd heel blij mee geweest.

Het nieuwe logo
In het logo: van pup naar volwassen hond.
Nu we weer wat jaren verder zijn is onze "kennel" groter geworden. We hebben zes honden, vier nesten Siberians gefokt en de hondensport wordt voor ons steeds meer een serieuze zaak. We zijn in allerlei opzichten gegroeid en ook "volwassener" geworden. We hebben een jonge fokkerij, dat wil zeggen: we hebben een aantal nesten op onze naam staan, maar we zijn altijd al zeer betrokken fokkers geweest. Betrokken bij het ras; de Siberische Husky, bij de keuzes die we maken in verband met het fokken, bij de pups, die we na negen weken uit handen geven en zo ook blijven we graag betrokken bij het wel en wee van pups en hun eigenaren.
Daar we zijn gegroeid in onze kennel wordt de Pup uit het logo vervangen door de Volwassen Siberian. Een symbolische transformatie.

Working Siberian Husky's
Met ons nieuwe logo is bewust gekozen voor de term: Working Siberian Husky's. We willen dat mensen op het logo al kunnen zien dat de Siberian bij ons een werkhond is en dat we ook werkhonden fokken. Bij ons haalt u de pup, die u gaat gebruiken voor de step, de fiets, de slee of de kar.

Balto
Onze Balto is "het gezicht" van het nieuwe logo. De prachtige uitsnede van Balto met zijn baard met sneeuw laat mooi zien waar hij zich thuis voelt. In de sneeuw... en het liefste aan het werk. Hij is onze leaddog en hij is in alle opzichten een fantastische (werk)hond.

Symboliek
Al met al zit er veel symboliek in dit veranderde logo. Voor ons een goede en terechte keuze op weg naar een toekomst met onze huidige en toekomstige Siberians !


om eerdere impressies te lezen: klik hierboven op: Oudere berichten



.

.
— copyright © 2007-2018 Siberian Spirit — Alkmaar, Noord-Holland, Nederland —













-