woensdag 2 februari 2011

Reünietje
We hadden afgelopen zaterdag een gezellige reünietje met een aantal honden uit onze nesten. Het hele D-nest was compleet en ook alle B-nest honden waren er. Het was een prachtig weerzien van mens en dier en alle honden gedroegen zich in goede harmonie met elkaar.

Actief
Aangezien de meesten van ons ook actief met de honden bezig zijn, hetzij voor de step of voor de fiets, hebben we besloten gezamenlijk een rit door de duinen en bossen te maken van ongeveer 10 kilometer. Wij, als fokkers, wilden ook graag eens zien, hoe de werkcapaciteiten van de door ons gefokte honden waren. Zeker van het laatste en het een na laatste nest hadden we nogal wat verwachtingen en ze hebben ons niet teleurgesteld!
We gingen met ons vijven op pad en Snow, Yurok, Balto, Wolf, Sky, Polar, Aiko en Buddha gingen als een speer! Mooi om te zien dat het hondenhart sneller gaat kloppen als ze zo met z'n allen aan het racen zijn. De een wil soms niet dat de ander voorop gaat!

Balans
Er zat een mooie balans in onze rit. Iedereen hield rekening met elkaar, niemand ging echt te hard en er werd door musher en hond goed gedoseerd. De topsnelheid was meer dan 30 km en gemiddeld gingen we ongeveer 20 km; een goede snelheid om het wat langer vol te houden. Want daar gaat het toch om? We hoeven geen sprint te trekken, we waren gewoon allemaal voor ons plezier, doch pittig op snelheid, op pad!

Voor iedereen was het zeker voor herhaling vatbaar en die kans komt er binnenkort vast wel weer aan!
Alle drie foto's zijn van Rona van Hoorn


om eerdere impressies te lezen: klik hierboven op: Oudere berichten



.

.
— copyright © 2007-2018 Siberian Spirit — Alkmaar, Noord-Holland, Nederland —













-